Ringo

Ringo Starr

Richard Starkey werd op 7 juli 1940 geboren in Liverpool en zou wereldberoemd worden onder de naam Ringo Starr. Als drummer van de legendarische popgroep The Beatles reisde hij tot 1970 de wereld over. Na het uiteenvallen van de band, reisde hij op eigen gelegenheid diezelfde wereld nog een aantal keren over.

Zijn ouders scheidden toen hij drie jaar was, waarna zijn moeder al vrij snel een relatie begon met Harry Graves, die zijn liefde voor muziek zou hebben aangewakkerd. Starr bracht een groot deel van zijn schooltijd in ziekenhuizen en thuis in bed door. Op zesjarige leeftijd kreeg hij een blindedarmontsteking, die voor ernstige complicaties zorgde, waardoor hij in een coma terecht kwam. Op zijn twaalfde werd hij getroffen door chronische pleuritis, waarna hij twee jaar moest doorbrengen in een sanatorium. Hierna is hij nooit meer terug naar school gegaan.

De muziek werd zijn grote redding. Toen hij drummer was in Rory Storm and the Hurricanes ontmoette hij in Hamburg The Beatles. Zij hadden Pete Best als drummer, maar al snel zou hij vervangen worden door Starr die bevriend was geraakt met Paul McCartney en John Lennon.

Starr zong op elk studio-album minstens één nummer in. Voorbeelden zijn With a little help from my friends en Yellow Submarine. Lennon en McCartney zouden deze nummers speciaal hebben geschreven voor het stembereik van Starr.

Tijdens de opnames van de Beatle-film A hard days night bleek dat Starr acteertalent had. Hij besloot zich dan ook toe te leggen op het acteren en regisseren. Toch bleef hij altijd muzikant. Na het uiteenvallen van The Beatles in 1970 werkte hij met diverse artiesten aan grote succesvolle projecten. Na het overlijden van Lennon bezocht Starr als eerste weduwe Yoko Ono in New York.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s